FAQ

Service

Bij een technische beurt laten wij de vouwwagen gesloten en controleren wij het gehele chassis, de koppeling, oploopdemper en maken wij het remsysteem schoon. Smeren en afstellen hoort er uiteraard ook bij. Tevens checken wij de banden, verlichting etc. Wanneer u een keuken heeft, controleren wij die ook. Eventueel vervangen of repareren van onderdelen doen wij uiteraard in overleg met u. 

Neem contact op met één van de Holkamper vestigingen voor de actuele prijzen voor een technische beurt. 

 

Naast de controlepunten die wij bij een technische beurt nalopen, vouwen wij bij een grote onderhoudsbeurt ook de tent open. Wij controleren het tentdoek op afwijkingen, we checken de naden, ritsen en we kijken naar de afstelling van het frame. Tevens controleren we de werking van de gasdrukveren en het Windforcesysteem indien aanwezig. Eventueel vervangen of repareren van onderdelen doen wij uiteraard in overleg met u. 

Neem contact op met één van de Holkamper vestigingen voor de actuele prijzen voor een technische beurt. 

Ja, dit is mogelijk tegen een meerprijs, tevens ook mogelijk bij bestaande Holtkampers.

Dit is afhankelijk of uw betaling binnen is, is de betaling van uw bestelling voldaan dan wordt uw bestelling verzonden.

Voor 14 inch en 15 inch banden is dit 2.4 bar, voor off-road banden is dit 2.8 bar.

Voor afwijkende bandenmaten onder oudere trailers adviseren wij u te informeren bij Holtkamper of bij een bandenspecialist. 

Neemt u voor deze vraag contact met ons op door te bellen met 0591-66 89 66

Wettelijke maximale kogeldruk aanhangwagen 0 - 750 kg = 75 kg

Kogeldruk is het maximale verticale gewicht in kilo's dat mag rusten op de trekhaak van je auto. Het gaat dus eigenlijk om de kracht die je vouwwagen uitoefent op de trekhaak. 

Een MTT is een uitvoering met een verlengd chassis, achteraf is niet mogelijk dit onder een standaard uitgevoerde Cocoon aan te brengen.

Bij het afleveren van een Holtkamper vouwwagen wordt er altijd een praktijk (workshop) gegeven waarbij de vouwwagen samen met de klant wordt uitgevouwen en uitgelegd. Ook kunt u opzet instructievideo's bekijken op onze website (bekijk de video's hier)
 

Holtkamper is er niet op ingericht en heeft niet de capaciteit om reparaties uit te voeren aan vouwwagens en aanhangers buiten ons eigen merk in: Ons universele multi-brand service center in Boxtel is ook ingericht op het uitvoeren van onderhoudsbeurten en reparaties aan niet-Holtkamper vouwwagens, onze technische specialisten helpen u graag! https://vouwwagenspecialist.nl/onderhoud-reparatie/ 

Daar Holtkamper in verschillende periodes van het jaar vele aanmeldingen binnen krijgt zijn wij genoodzaakt met een planning te werken. Indien u de vouwwagen wilt aanmelden voor reparatie is dit mogelijk via een aanmeldformulier. klik hier voor het aanmeldformulier

Oudere modellen Holtkampers voldoen af fabriek niet aan de eisen die door de Duitse wetgever aan de tempo 100 KM keuring zijn gesteld. Een aanhanger dient hiervoor te zijn voorzien van schokdempers. Deze zijn niet standaard onder iedere Holtkamper aanwezig.  Montage van schokdempers is mogelijk op modellen vanaf bouwjaar 2003. Daarnaast mogen de banden niet ouder zijn dan zes jaar en moet de vouwwagen worden gekeurd. Er zijn twee mogelijkheden om de tempo 100 KM keuring te verkrijgen. Dit is mogelijk bij de TUV, zie www.tuev-nord.nl of via de Dekra, zij bezoeken u voor de keuring thuis, zie www.dekra.nl.

Het Pack-N-Go systeem is niet standaard in een Cocoon aanwezig, dit systeem is in 2009 geïntroduceerd en alleen optioneel verkrijgbaar. Het is echter wel mogelijk het achteraf in te laten bouwen indien uw Cocoon een Zipp Edition is (dekzeil met rits afsluitbaar). 

Voorzie uw bestaande Cocoon van het nieuwe Pack-N-Go System!
Heeft u een Cocoon en wilt u graag middels het Holtkamper Pack-N-Go System toegang krijgen tot de bagageruimte in uw Cocoon zonder hem eerst uit te hoeven vouwen, dat kan!

Uw Cocoon dient aan de volgende eisen te voldoen:
Inbouw is alleen mogelijk als uw Cocoon aan twee belangrijke eisen voldoet.

1. De Cocoon dient te beschikken over ZippEdition: het dekzeil van uw Cocoon sluit u c.q. verbindt u met de vouwwagen middels een rits. Is dit niet het geval (heeft u een dekzeil die niet met een rits, maar alleen maar met elastieken wordt gesloten) dan komt uw Cocoon niet in aanmerking voor inbouw van het Pack-N-Go System. Dit vanwege de benodigde hoogte, waarover alleen een Cocoon met ZippEdition beschikt.

2. Op het bed in uw Cocoon bevindt zich uitsluitend het standaard (origineel Holtkamper) polyether schuimmatras, of een Holtkamper Droommatras Koudschuim. Het Pack-N-Go System kan niet worden gecombineerd met oplegmatrassen, extra spullen (lees: iets anders dan beddengoed) op het bed of het Holtkamper Droommatras Traagschuim. Deze combinaties zijn allen te dik.

Let op: u dient de Cocoon leeg (zonder bagage) aan te leveren!

Procedure:
Het bestaande bed wordt volledig uit uw Cocoon verwijderd en er wordt een geheel nieuw lattenbodembed geplaatst. Het nieuwe bed lijkt (optisch) sterk op het oude bed, maar heeft de beschikking over een aantal technische extra's, die het Pack-N-Go principe mogelijk maken. 
Indien u het oude bed wenst te behouden, dient u dit bij uw aanmelding aan te geven en dient u zelf zorg te dragen voor transport van het oude lattenbed (deze kan na inbouw van Pack-N-Go niet langer in de Cocoon worden vervoerd).

Tip: om direct uw slaapcomfort nog iets te vergroten, kunt u eventueel tegelijkertijd het nieuwe Holtkamper Droommatras Koudschuim aanschaffen.

Neem contact op met één van de Holtkamper vestigingen voor de actuele prijzen. 

Wilt u zich aanmelden? Klik dan hier en vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

In de Flyer kan een matras geplaatst worden van max. 8 cm. dik (Lengte x Breedte) 207 X 133 cm.

n oudere tenten zitten optilon ritsen. Deze ritsen worden al geruime tijd niet meer geproduceerd en er zijn geen onderdelen meer voor verkrijgbaar. Reparatie is alleen mogelijk door de oude rits compleet te vervangen. Neemt u voor de juiste beantwoording, contact met ons op via het contact formulier klik hier of door te bellen met 0591-66 89 66.

Er bestaan altijd verschillende spanningen tussen de diverse ritsdelen waardoor dit ontstaat. De ritsen die wij inzetten zijn van een zeer hoge kwaliteit, gemaakt van een spiraal in plaats van losse tandjes op een vlag stof. Deze spiraal is veerkrachtig en kan bij spanning een tandje overslaan zonder kwade gevolgen. U hoeft zich hier dan ook geen zorgen over te maken, mocht u hierover toch meer advies willen, neemt u  dan voor deze vraag contact met ons op via het contact formulier klik hier of door te bellen met 0591-66 89 66.

Bij normaal gebruik blijft de tent door de jaren heen waterdicht. Het is niet nodig om de tent periodiek, preventief te impregneren. Condens heeft niets te maken met de impregnatie maar moet worden tegen gegaan door voldoende te ventileren. Voor meer informatie neemt u dan contact met ons op via het contact formulier klik hier of door te bellen met 0591-66 89 66.

Er bestaan geen middelen om schimmel veilig uit het tentdoek te verwijderen. Schimmel ontstaat als tentdoek niet volledig droog, langdurig wordt ingevouwen. Let erop dat het tentdoek daar waar het dubbellaags is (bij b.v. binnentent,  dubbel dak en naden) meer tijd nodig heeft om te drogen. Voor meer informatie neemt u dan contact met ons op via het contact formulier klik hier of door te bellen met 0591-66 89 66.

Er zijn twee mogelijkheden om het tentdoek schoon te maken. Het tentdoek mag met koud of lauwwarm leidingwater worden afgespoeld (eventueel met de tuinslang of hogedrukreiniger) of als het droog is schoonvegen met een zachte (kleding) borstel. Op het naturel tentdoek zal ook de zon vlekken doen vervagen (natuurbleek).  LET OP; gebruik nooit zeep of een ander reinigingsmiddel omdat dit de beschermende stoffen tegen schimmel en impregnatie om het tentdoek waterdicht te maken aantast. Voor meer informatie neemt u dan contact met ons op via het contact formulier klik hier of door te bellen met 0591-66 89 66.

Outlet

Afhankelijk van het model/bouwjaar, is het mogelijk om uw vouwwagen aan te bieden voor inkoop of verkoop bemiddeling. Inruil van andere merken vouwwagens, kan op verzoek via een business partner worden onderzocht.

De aangeboden modellen staan, zo veel mogelijk, opgesteld. In de omschrijving is de locatie van dat model aangegeven (Emmen of Utrecht). Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u, om dit vooraf telefonisch te verifieren en een afspraak te maken (0591-668966).

Deze informatie kunt u terug vinden op onze outlet pagina. klik hier voor onze occasion pagina

Product informatie

Ja, dit is mogelijk en is één van de grote voordelen van een Holtkamper.

Dit is afhankelijk van de wijze van afspannen, heeft u de Holtkamper opgezet in een basisvorm of juist uitgebreid, voor meer informatie verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Klik hier voor ons contactformulier of bel 0591-668966.

Divers

Ja, dit is mogelijk, neemt u contact op via ons contactformulier, stuur ons een email of bel met 0591-66 89 66, uiteraard kunt u dan ook aangeven als u een voorkeur hebt voor een verkoopadviseur.

Voor adressen van onze vestigingen klik hier

Wij bieden op dit moment geen verhuur mogelijkheden aan en hebben geen relatie met een verhuurder. Wel bieden wij behalve nieuwe vouwwagens, ook gebruikte (of-showmodellen) aan. Dit aanbod kunt u desgewenst inzien klik hier

Keukens

Optioneel is het mogelijk een hybride compressor koelkast te bestellen bij de Cocoon en de Aero, deze werkt op 12V tijdens het rijden. 

De optie is niet mogelijk op de Kyte. 

 

Ja, met uitzondering van de Kyte XL.

Deze instructie kunt u vinden in het instructieboekje van de koelkast.

Meld u hier aan voor de Holtkamper nieuwsbrief!

  • De laatste nieuwtjes
  • Als eerste op de hoogte