Holtkamper Vouwwagens staan voor kwaliteit
Al meer dan 90 jaar aan de top met de allerhoogste kwaliteit en de snelste systemen.

Kwaliteit is zichtbaar, kwaliteit is meetbaar.

Goed-beter-best. Bij het ontwikkelen van de Holtkamper vouwwagens kiezen we altijd voor de meest uitdagende constructie en het meest duurzame materiaal. Zo staan we in binnen- en buitenland bekend en ook aan de uitstraling en levensduur van onze vouwwagens is dit gemakkelijk af te lezen.

Top Gear
We kiezen niet voor 'gewoon' metaal, 'gewoon' tentdoek of een 'gewoon' chassis. Wij werken met de móóiste, sterkste en meest duurzame materialen zoals bamboe, carbon, geanodiseerd aluminium, oersterk roestvrijstaal, kunststof honingraat, ons eigen katoendoek, YKK spiraalritsen, Vredestein merkbanden en een AL-KO chassis van voor tot achter.

AL-KO chassis: bewezen kwaliteit
Superlichtgewicht constructies, vanaf 425 kg. Hoe lager het eigen gewicht, hoe beter. De ultra-light constructies van Holtkamper zorgen voor een zorgeloze rit. Op de snelweg in Frankrijk rijdt u 130 km/h zonder zorgen. Zelfs de kleinste, milieuvriendelijkste auto's kunnen de Holtkamper vouwwagens zonder problemen trekken.

Membrane Airco Tentsystem in het dak
Het Holtkamper Membrane Airco Tentsystem is de belangrijkste innovatie op ventilatie- en isolatiegebied sinds jaren. Dit daksysteem is niet voor niks wereldwijd gepatenteerd! U vindt dit systeem dus alleen maar in een Holtkamper!

Zéér stormvast
De mate van stormvastheid van een tent is niet af te lezen aan het aantal haringen. Als er bij een tent niet vanaf het eerste ontwerp rekening wordt gehouden met storm, is de stormvastheid meestal ver te zoeken. Onze vouwwagens zijn niet star geconstrueerd, maar 'accepteren' de storm min of meer door net een klein beetje mee te veren. Net als een jonge boom. Want bij een echte storm is het simpelweg 'buigen' of 'barsten'.

YKK spiraalritsen
Als de rits van een jas kapot is, gaat de jas niet meer dicht. Zo is het ook bij een tent. In een Holtkamper vouwwagen zit echter niet één rits zoals bij een jas, maar vindt u vele terug! De kwaliteit van deze ritsen is essentieel voor het duurzame gebruikersgemak van de tent. YKK® is daarom al jaren onze partner in ritsen.

Holtkamper Tentframe
De tentframes van onze vouwwagens worden gemaakt van de modernste en meest duurzame materialen, zoals bijvoorbeeld RVS, aluminium en carbon. De materialen op een Holtkamper Tenttrailer zijn door en door getest. Zo kunnen we zeker zijn van kwaliteit, levensduur, gewicht en design. Door de jarenlange verbeteringen van onze vouwwagens ligt de lat nu al erg hoog.

De keuze van de juiste materialen voor onze vouwwagens is maar een kleine stap in het ontwerpen en construeren van de beste vouwwagenframes. De technieken die wij in onze vele jaren hebben bedacht, ontworpen en gerealiseerd, maken het opzetten van de Holtkamper vouwwagen een fluitje van een cent.

Naast dat wij vinden dat onze vouwsystemen snel moeten zijn, blijven we de Holtkamper Vouwwagens ook verbeteren op het gebied van opzetgemak. Wij streven ernaar om kamperen voor jong en oud mogelijk te blijven maken, ook als iemand minder kracht heeft of bijvoorbeeld slecht ter been is.

Kuipgrondzeil en wagenopbouw van polyester canvas
De kuipgrondzeilen in de Holtkamper Vouwwagens zijn gemaakt van oersterk polyester canvas. Ook de wagen-opbouwen van de Cocoon en de Astro modellen bestaan uit dit materiaal. De toplaag, die zich aan de binnen- èn buitenzijde bevindt, is groen gekleurd. Duizenden draadjes vormen samen de geweven mat. Ook als u per ongeluk de groene toplaag beschadigt, blijft de witte polyester kern volledig in tact.

Merkbanden
De banden onder uw vouwwagen zijn van cruciaal belang. Te vaak wordt in de kampeerbranche gekozen voor goedkopere B-merk banden. B-merken gaan beduidend minder lang mee en de kans op een klapband is vaak veel groter (zie ook testen van de ANWB en ADAC). Holtkamper kiest al jaren uitsluitend voor A-merk banden van Vredestein. Ook op het reservewiel prijkt een goede naam; een 'thuiskomertje' is bij Holtkamper taboe. Thuiskomen kan namelijk zomaar 1500 kilometer duren.

Holtkamper ECO katoendoek
Bij tentdoek gaat vooral om sterkte, waterkolom en natuurlijk de levensduur van al deze eigenschappen. Holtkamper heeft de kwaliteit van haar tentdoek gelukkig al jaren in eigen hand. Met veel passie, duurtesten en uithoudingsvermogen, is het Holtkamper ECO Tentdoek ontwikkeld. De kwaliteit van het doek wordt regelmatig aan tests onderworpen en er wordt continu gewerkt aan innovatie van het doek.

Het Holtkamper ECO tentdoek is van een betere kwaliteit dan de bekende merken. Kijk alleen maar naar de waterkolom (hoeveel water mag er op het tentdoek staan, voordat de eerste druppel door het doek dringt): bij Holtkamper is dit maar liefst 70 centimeter! Een doorsnee katoendoek heeft al grote moeite de 45 centimeter te halen... Bij een flinke plensbui betekent dit het verschil tussen een droge tent of een nat pak.

Alle naden platsteeknaden
Zo snel als we onze vouwwagens kunnen opzetten, zo langzaam worden ze geproduceerd. We kiezen al sinds jaar en dag voor de uiterst trage maar zeer ambachtelijke "platsteeknaden". Deze naden kunnen niet loslopen zoals de veel 'snellere' "kettingsteeknaden"

 

Meld u hier aan voor de Holtkamper nieuwsbrief!

  • De laatste nieuwtjes
  • Als eerste op de hoogte