Membrane Airco Tentsystem in het dak!img-polaroid-1.png
Het Holtkamper Membrane Airco Tentsystem is de belangrijkste innovatie op ventilatie- en isolatiegebied sinds jaren. Dit daksysteem is niet voor niks wereldwijd gepatenteerd! U vindt dit systeem dus alleen maar in een Holtkamper!

Het Holtkamper Membrane Airco Tentsystem is erg eenvoudig in gebruik maar zeer geavanceerd in mogelijkheden. Met een Holtkamper Membrane vouwwagen kunt u onder hete weersomstandigheden
via de gehele dakoppervlakte van de vouwwagen ventileren!

Bij hitte
Bij hitte (boven de 30 graden) zet u het dak open en stroomt de warme lucht de tent uit. Tegelijkertijd krijgt de zon niet de kans de lucht in de tent opnieuw te verwarmen; de lucht onder het buitenste dak kan immers direct ontsnappen zodra de zon de temperatuur doet stijgen.

Bij normaal weer
Bij alle andere (normale) weersomstandigheden doet u helemaal niks! Het Membrane System doet automatisch zijn werk. Tussen de twee daklagen bevindt zich een soort 'klimaatkamer'. Bij regen voorkomt de klimaatkamer condens, bij kou houdt de klimaatkamer de warmte vast. Bij warm zomerweer isoleert de klimaatkamer het dak van de binnenruimte, zodat de warme zonnestralen minder snel in de tent door kunnen dringen. Een fantastisch systeem dus! Hierbij komt ook nog dat u het dak van de Kyte helemaal van de hoofdtent af kunt ritsen. Héél handig voor een kleine reparatie of als u na vele jaren het dak wilt vervangen.

Zo werkt het
Het geavanceerde dak van het Membrane (Airco) Tentsystem bestaat uit twee lagen: een uitzetbaar/afritsbaar dak met daaronder een dak van optimaal ademend 'membranedoek'.

Op hete dagen wordt het dak geheel of gedeeltelijk geopend door het (geheel of lokaal) los te ritsen. De bovenste laag van het dak wordt afgespannen zodat er ruimte ontstaat tussen de beide daklagen. De warme lucht (die immers stijgt) kan nu gemakkelijk via het dak ontsnappen. Koude lucht stroomt de tent in via het dak en de ventilatievensters. Er komt een natuurlijke luchtcirculatie op gang.

Bij koud weer wordt het dak door middel van ritsen rondom gesloten; tussen de beide daklagen ontstaat een stilstaande luchtlaag welke zorgt voor betere isolatie.

Opzetgemak
Het Membrane dak vouwt gewoon mee tijdens het in- en uitvouwen van de vouwwagen! Dankzij het unieke Holtkamper vouwsysteem zet u (ook) een Holtkamper Membrane vouwwagen op binnen enkele minuten (met voortent).

Recensies
"Eenmaal in frankrijk was het weer ronduit geweldig. Hittegolf! Het beste plekje op de camping was volgens mij bij ons in de Cocoon. Het Airco-tentdak stond open richting strand vanwaar een straffe bries over de camping waaide. Door de vele dennenbomen was daar tussen de tenten en caravans weinig van te merken maar het was voldoende om het tentdeel tot een oase van koelte om te toveren. Het predikaat "airco" is echt niet overdreven."

 

Meld u hier aan voor de Holtkamper nieuwsbrief!

  • De laatste nieuwtjes
  • Als eerste op de hoogte