Persbericht Campfire Group

Holtkamper, De Vouwwagenspecialist & Easy Caravanning vormen Campfire Group

Hoewel de spoeling de laatste jaren in ons land alleen maar dunner leek te worden door consolidatie van fabrikanten van kampeerauto’s en caravans in het buitenland, heeft Nederland er in de kampeerbranche een heuse zelfstandige fabrikant met eigen retail-organisatie van betekenis bij.

In 2017 werd het prestigieuze Nederlandse vouwwagenmerk Holtkamper overgenomen door Wim van der Vorst, DGA van De Vouwwagenspecialist in Boxtel. Eind 2017 gingen Maarten de Roos (oprichter van Easy Caravanning en voormalig directeur van o.a. Kip Caravans en Thetford) en Van der Vorst een samenwerkingsverband aan voor het TakeOff project, een cross-over van een traditionele toercaravan en een vouwwagen. “Nu is het tijd om onze vleugels verder uit te slaan in Europa en krachten te bundelen”, aldus Wim van der Vorst.

Al jarenlang is De Vouwwagenspecialist in Boxtel, Europa’s grootste retailer van vouwwagens, een begrip. “Maar we wilden verder”, vervolgt Van der Vorst. “Naast de gerenommeerde merken die wij vertegenwoordigen (o.a. Combi-Camp, Camp-let, Trigano, Raclet en Kip Shelter) ook eigen merken met eigen modellen brengen. Als echte specialisten kunnen wij zo een nóg breder aanbod bieden in onze eigen vestigingen, precies inspelend op de specifieke klantbehoeften van avontuurlijke kampeerders.” En dat is precies waar het bij de Campfire Group om draait. “Onze ultieme droom is om heel Europa het échte kamperen te laten herontdekken”, vult Maarten de Roos - algemeen directeur van de Campfire Group - aan. “Veel mensen verlangen naar de ultieme vrijheidsbeleving, naar avontuur, en willen daarbij toch ook van een bepaalde mate van comfort genieten. Dus eigenlijk back to the roots van het ‘oer-kamperen’, maar niet meer de lasten, alleen de lusten. Trends naar kleinere auto’s met lichte motoren, elektrificatie van het wagenpark, en bijvoorbeeld de bewustwording van onze eigen CO2 footprint dwingen ons ook om meer en meer na te denken hoe we op vakantie gaan.”

“Realisatie van synergiën binnen de groep door o.a. schaalvoordelen en centralisatie van ondersteunende activiteiten liggen nu binnen handbereik”, aldus Pim Boshuis, Manager Operations and Finance en samen met Van der Vorst en De Roos het strategisch team van de Campfire Group. “We zijn op een nieuwe locatie in Emmen een flexibel assemblageproces aan het opzetten voor onze Holtkamper vouwwagens. We denken erover om een contract manufacturer ook de gehele supply chain voor haar rekening te laten nemen zodat wij ons volledig kunnen focussen op product management, engineering & design for assembly, marketing en natuurlijk de retail van het echte kamperen in zijn algemeenheid. Integratie van de assemblage van de TakeOff van Easy Caravanning is één van de mogelijke vervolgstappen.”

Naast ‘De Vouwwagenspecialist’ in Boxtel, opent de Campfire Group binnenkort 2 nieuwe ‘Tent Trailer Center’ vestigingen: in Utrecht langs de A2 (conceptstore voor eigen merken) en in Emmen (naast de oude locatie van Holtkamper). Aan verdere uitbreiding van het distributienetwerk in het buitenland wordt momenteel gewerkt. Met de naamstelling van de 2 nieuwe retailpunten is meteen duidelijk dat het de Campfire Group menens is met de internationalisering.
 

Persbericht Campfire Group

Nieuwsarchief

Meld u hier aan voor de Holtkamper nieuwsbrief!

  • De laatste nieuwtjes
  • Als eerste op de hoogte