Kyte Wind®Force (S/XL)

De Holtkamper Kyte doet vouwwagen-kampeerders versteld staan. Zoveel nieuwe ontwerpen, technieken en snufjes in één nieuwe vouwwagen. Een flink aantal ervan zijn zo nieuw en bijzonder dat we ze konden patenteren.

Inclusief Wind®Force, voor automatisch in- en uitvouwen, tentframe van RVS en carbon.

Kyte Wind®Force (S/XL)

Vouwwagen met 2 slaapplaatsen en grote binnenruimte. Slaapplaatsen uit te breiden d.m.v. modulaire kindertenten.

v.a. €19.995,-

2-7 slaapplaatsen

Speerpunten

 • Automatisch opzet systeem
 • Uniek Wind®Force vouwsysteem
 • Membrane Airco tentsysteem
 • Geremd ALKO chassis
 • Pack-N-Go Systeem
 • Leefruimte met (vast) kuipgrondzeil
 • Geen scheerlijnen
 • Geenstoksluifel
 • Droog opzetten in de stromende regen
 • RVS en carbon tentframe
 • All Climate® vensters
 • Kyte keuken ingebouwd
 • Fietsendrager optie op dissel
Standaard
Ultra Light Wagenconstructie - Op een AL-KO chassis met 14” Michelin bandenInclusief
Holtkamper Membrane Airco Tentsystem - Hét unieke systeem voor Ventilatie, Isolatie en anti-condens!Inclusief
Kuipgrondzeil in de voortent - Vouwt mee, is tevens helemaal uitritsbaarInclusief
Comfortabel bed - Opklapbare lattenbodem (met gasdrukveren), mugdichte slaapcabine, met veel ventilatie

Inclusief

Kyte luifel met zijwanden - Zonder losse stokken en zonder scheerlijnen!Inclusief
Opstapje - Opklapbaar, met twee tredesInclusief
Haringzak met haringset - Voor elk type ondergrondInclusief
Masterclass Kitchen - Keukenblad van berken multiplexInclusief
Dometic Asorptiekoelkast - Inhoud; 33L | 230V/12V/gasInclusief
Keukenlaatjes - Kunststof met deksel Inclusief
Wagenschort onder de keukenInclusief
Holtkamper Wind®Force Systeem - De tent automatisch in- en uitvouwenInclusief
Levering en workshop - Bij Holtkamper in EmmenInclusief
Holtkamper Wagenpakket (Speciale Prijs!)
Bestaande uit: Reservewiel (+ Ophanging), Aluminium Velgen, Al-Ko Disselslot, Schokdempers, Soft-top Extender, Koudschuim Matras en het Pack-N-Go Systeem€ 1750,-
Tent - Opties
Voorwand - Inritsbaar, onder de Kyte luifel € 995,-
Luifel aan de achterzijde - Zonder losse stokken en scheerlijnen!€ 895,-
Vakkenschort S – Rechthoekig, ophanging aan de tent, voor het opbergen van kleine spullen€ 89,-
Aanhaaktafel - Handig als nachtkastje of voor losse spullen€ 245,-
Hordeur - Eenvoudig aanbrengen door het gebruik van klittenband€ 195,-
Extra Slaapplaatsen
Kindertent S - Achteruitbouw voor 2 kinderen, loopt schuin naar beneden, zonder stokken€ 695,-
Kindertent L - Achteruitbouw voor 2 kinderen, met stahoogte, voorzien van veel ventilatie€ 995,-
Kindertent XL - Achteruitbouw voor 3 kinderen, met stahoogte, voorzien van veel ventilatie€ 1295,-
Kidsroom - Voor 1 kind, voorzien van grote muskietengaaswand€ 395,-
Trailer - Opties
Bigfoots -  Bevestigd aan de vier kriksteunen, geen losse plankjes meer nodig (incl. montage)€ 245,-
Masterclass Kitchen
Watervoorziening - Wasbakje voor in keukens, complete ingebouwde set € 395,-
Compressor koelkast - Inhoud; 40 liter (230V) (meerprijs) € 75,-
Keukenafdichting Kyte S - Handig en snel de keuken “sluiten” met een rits € 245,-
Masterclass Bamboo Kitchen - Een warme en exclusieve uitstraling door het gebruik van duurzaam bamboe (meerprijs)€ 630,-
Fietsen mee
Aluminium fietsendrager op de dissel - Vaste montage (kantelbaar) voor 2 fietsen (max. 1 x 20 kg & 1 x 30 kg)€ 295,-

Vouwwagen Kyte

Kyte Wind®Force​ voor iedereen


Nieuwsgierige gezichten die op de camping van afstand toekijken veranderen in gezichten met opengevallen monden zodra de Kyte wordt opgezet. De wijze waarop de Kyte zich als een vlinder ontpopt verrast iedereen. De Géénstoksluifel wordt met een echte kitesurf-beweging op spanning gebracht. Het is gewoon hartstikke leuk om de Kyte op te zetten. Neem ook een paar extra stoeltjes mee voor de verbaasde voorbijgangers die maar al te graag even binnen willen kijken. Wilt u wat vaker van camping wisselen? Doe dat! De Kyte is in een handomdraai uit en in te vouwen!


De Holtkamper Kyte Géénstoksluifel is wereldwijd absoluut 'one-of-a-kind'. De Géénstoksluifel 'zweeft' als het ware boven de grond en hoeft niet ondersteund te worden door (losse) rechtopstaande stokken. Hierdoor heeft u de volledige luifelruimte tot uw beschikking! Het afspannen van de luifeluiteinden is voldoende; de Géénstoksluifel blijft geheel scheerlijnvrij. De zwevende carbonmast van de Géénstoksluifel houdt de hele luifel op spanning, ook bij storm.

Bert Holtkamp, ontwerper van de Kyte: "Op onze 'testrots' aan de Normandische kust heeft de Kyte heel wat heftige momenten moeten doorstaan. De Géénstoksluifel is zodanig geconstrueerd dat er gewoon niks mee kan gebeuren. De duurtest is het bewijs."

Tijdens het in- en uitvouwen van de Kyte blijft de luifel met de carbonmast verbonden. Het plaatsen van de carbonmast is ook daarom een fluitje van een cent. Dankzij het carbonfiber is de carbonmast héél sterk, maar tegelijkertijd ook héél licht in gewicht. Binnen mum van tijd verandert u een paar meter doek in een majestueuze vlieger.

De Kyte Géénstoksluifel wordt beschermd door meerdere patenten.

Doordacht Dak
De Géénstoksluifel loopt vloeiend over in de speciaal voor de Kyte ontworpen Roof Extensions. Deze zelfdragende overkappingen beschermen de vensters en de zijwand van de hoofdtent tegen directe zonnestraling en regen.

Ook worden de zijwanden minder snel vies dankzij de Roof Extensions. Vuil, gecombineerd met vocht, is de grootste veroorzaker van schimmelvorming in tentdoek. Dit gevaar wordt door de Roof Extensions extra beperkt. Voor het uitvouwen van de Roof Extensions heeft u geen losse stokken nodig; het scharnierbare frame wordt gewoon mee in- en uitgevouwen.

De Kyte Roof Extensions met Roof Extenders wordt beschermd door meerdere patenten.

Beheers het klimaat.
De Kyte is voorzien van het wereldwijd gepatenteerde systeem voor ventilatie en isolatie; het Holtkamper Membrane Airco Tentsystem. Een systeem waar u na één keer gebruik nooit meer zonder wilt. Bij hitte (boven de 30 graden) zet u het dak open en stroomt de warme lucht de tent uit. Tegelijkertijd krijgt de zon niet de kans de lucht in de tent opnieuw te verwarmen; de lucht onder het buitenste dak kan immers direct ontsnappen zodra de zon de temperatuur doet stijgen. Bij alle andere (normale) weersomstandigheden doet u helemaal niks! Holtkamper Membrane Airco Tentsystem doet automatisch zijn werk. Tussen de twee daklagen bevindt zich een soort 'klimaatkamer'. Bij regen voorkomt de klimaatkamer condens, bij kou houdt de klimaatkamer de warmte vast. Bij warm zomerweer isoleert de klimaatkamer het dak van de binnenruimte, zodat de warme zonnestralen minder snel in de tent door kunnen dringen. Een fantastisch systeem dus! Hierbij komt ook nog dat u het dak van de Kyte helemaal van de hoofdtent af kunt ritsen. Héél handig voor een kleine reparatie of als u na vele jaren het dak ooit wilt vervangen.

Bagageruim(te)
In feite is bijna de gehele Kyte vouwwagen met bagage te vullen. Onder het opklapbare lattenbodembed heeft u maar liefst 1500 liter aan bagageruimte tot uw beschikking! Proppen is dus niet nodig, de hele "buik" van de vouwwagen is te vullen met kleding, speelgoed, kampeerstoelen, noem het maar!

Pack-N-Go!
Dankzij het Holtkamper Pack-N-Go System, heeft u ook zonder de tent uit te vouwen toegang tot de bagageruimte. Dat is vooral handig bij het in- en uitpakken van de vouwwagen of als u er onderweg achter komt dat uw zonnebril nog onder het bed ligt. Het beddengoed en andere 'zachte spullen' nemen onderweg geen bagageruimte in beslag, maar plaatst u gewoon op het bed.

Liefde gaat door de Holtkamper Kyte Masterclass (bamboe) Kitchen
De Holtkamper Kyte Masterclass Kitchen is onbeschrijfelijk mooi. Zelfs de foto's op deze pagina kunnen niet weergeven hoeveel heerlijkheid deze keuken uitstraalt. Alles zit er op en aan: een prachtige gascomfort met drie pitten die wordt afgedekt door een chique glasplaat, twee riante aflegplanken met ontelbare lades voor specerijen, bestek en pasta, een praktische watervoorziening om even uw handen af te spoelen, een koelkast voor de koude dranken en de zuivelproducten en dan het grote 'keukenruim' welke u via twee grote kleppen van bovenaf bereikt. Niet meer bukken en eindeloos zoeken. Alles ligt binnen handbereik in praktische Curver boxen. En omdat u kunt kiezen in hoeverre de Géénstoksluifel de keuken beschut, staat u altijd in een ideaal klimaat te koken; niet te warm, niet te koud.

Slapen als een koning
De Kyte beschikt over een opklapbaar lattenbodembed met een King Size matras van 210 x 155 cm! Vanuit het bed heeft u uitstekende mogelijkheden om te ventileren. De ramen zijn van binnenuit traploos te openen en ook de slaapcabine is voorzien van een gigantische ventilatiewand met muskietengaas. Daarnaast doet ook het Holtkamper Membrane Airco Tentsystem in het dak zijn werk!

Iedereen kan Kyten
Nieuwsgierige gezichten die op de camping van afstand toekijken veranderen in gezichten met opengevallen monden zodra de Kyte wordt opgezet. De wijze waarop de Kyte zich als een vlinder ontpopt verrast iedereen. De Géénstoksluifel wordt met een echte kitesurf-beweging op spanning gebracht. Het is gewoon hartstikke leuk om de Kyte op te zetten. Neem ook een paar extra stoeltjes mee voor de verbaasde voorbijgangers die maar al te graag even binnen willen kijken. Wilt u wat vaker van camping wisselen? Doe dat! De Kyte is in een handomdraai uit en in te vouwen!

Kyte voor groot en klein
Ieder gezin past in de Kyte. Of u nu met z'n tweeën, drieën, vieren of vijven bent, er is altijd een Kyte die perfect is toegesneden op uw gezinssituatie. Maak uw eigen keuze in configuratie en uitvoering.

Specificaties
Gewicht: leegca. 560 kg (incl keuken)
Gewicht: maximaal totaal750 kg
  
Bagageruimte: onder bedca. 1500 ltr
Bagageruimte: onder afdekhoesca. 250 ltr
  
Afmeting bedca. 210 x 155 cm
Soort matrasKoudschuim
  
TentdoekECO katoen
TentframeRVS en carbon
  
Banden165 /70/R14 Michelin
ChassisVerzinkt Al-Ko chassis 
RemmenOplooprem met achteruit-rij automaat
  
Trailer afmetingenca. 4.2 x 1.8 mtr