de Kunst van het Kamperen

Holtkamper Cocoon Modulair

Dit model is samen met de Cocoon Aero, de nieuwste generatie in de populaire en beproefde Holtkamper Cocoon modellen reeks.

De Cocoon Modulair is uit te breiden met verschillende modules die extra ruimte en comfort toevoegen. Dat maakt deze tenttrailer geschikt voor elke kampeerder, van stel, tot gezin met 1, 2, 3 of meer kinderen.

Modulaire uitbreidingen zijn onder meer, een twee persoons kindertent met toiletruimte, een drie persoons (kinder)tent met aparte slaapcabines en een één persoons kidsroom. Ook is de bekende adventure tent modulair te integreren.

De luifel is op te zetten op niet één, maar op (meer dan) twee manieren! Beide manieren hebben hun eigen voordelen! Met de luifelpunt die omhoog wijst heeft u een optimaal en vrij uitzicht hebben op bijvoorbeeld bergtoppen, vogels en sterrenhemel. Met de zogenaamde Sunrise Luifel creeert u juist het tegenovergestelde, u hebt dan geen last van laaghangende zon en u krijgt een extra "beschut" gevoel

De slaapruimte, met koudschuim matras (upgrade pakket) heeft twee grote boogramen aan de lange zijde van het bed. De bedmaat is bij dit model ca. 145 cm bij 200 cm. Een roof extension, (dit is een stok en scheerlijnloze gepatenteerde Holtkamper raamluifel welke extreem stormbestendig is) , beschermt deze boogramen tegen invallend zonlicht en regen.

De voorwand van de tent is voorzien van een groot boograam, waardoor uitzicht naar buiten gecreëerd is. Deze voorwand van de tent, springt uit aan de keukenzijde, waardoor er voor een keuken unit, extra ruimte is ontstaan.

Het Holtkamper Wind®force systeem kan (ook achteraf) worden ingebouwd.

Het Membrane Airco System, een slimme dubbele dakconstructie, zorgt voor verkoeling tijdens hitte en isolatie tijdens koude. Elektriciteit voor airconditioning is overbodig. Het speciale duurzame Holtkamper ECO tentdoek van Egyptisch katoen, reflecteert nagenoeg alle zonnestraling en blijft koel. De tent hoeft bij een Holtkamper na lange jaren niet meer te worden vervangen, maar alleen het dak !

Deze tenttrailer is uiterst licht van gewicht en daarmee geschikt voor vrijwel elk trekkend voertuig en alle wegomstandigheden. Dankzij het innovatieve Pack-N-Go-systeem (Upgrade Pakket) kunnen gebruikers altijd bij hun bagage zonder de tent uit te vouwen.

De Tenttrailer, zeer slim geconstrueerd uit zeer sterke geanodiseerde aluminium buizen met een wandsterkte van 3 millimeter en zeer sterk polyester zeildoek. De opbouwlengste is slechts ruim 2 meter lang en uiterst licht van gewicht. Ook een kleiner trekkend voertuig, is in staat snel en veilig te rijden en te manoeuvreren met de Holtkamper Cocoon. Snelheden van 130 kilometer per uur, in sommige Europese landen toegestaan, zijn probleemloos haalbaar.
De ANWB meldt in de uitgave van de kampeer en caravankampioen van januari 2014, de opmars van de vouwwagen en tenttrailer. Een “mover” of zware auto is niet nodig bij de Holtkamper Cocoon tenttrailer.

De COCOON Modulair Punt voor punt:

Opzet systeem
Deze Cocoon zet U niet op... maar vouwt U open ! Klik, klik,klaar. De handige uitklikframes brengen de tent meteen op spanning. Bij mooi weer laat U zelfs de haringen weg. Ook het uitritsbaar kuipgrondzeil hoeft niet persé aan de grond te worden vastgezet, dankzij het vernuftige frame die 'm voor een groot deel al op spanning brengt. Bij slecht weer maakt U juist gretig gebruik van alle extra afspanpunten en trotseert U zo met gemak de zwaarste storm.

Een prachtluifel? De grote luifel zet U op met drie luifelstokken. Geen moeite dus. De voorkant van de luifel loopt in een punt hoog omhoog, waardoor gebruikers een optimaal en vrij uitzicht hebben op bijvoorbeeld bergtoppen, vogels en sterrenhemel. U kunt de luifel op vele speelse manieren opzetten.

Meevouwend kuipgrondzeil? We hebben het vouwmechanisme van deze Cocoon zó ontworpen, dat U ook een nat of vuil, kuipgrondzeil prima mee in kunt vouwen, zonder dat de tent vies wordt!

Pack-N-Go!? Vóórdat U vertrekt, laadt U alle spullen in, via het handige Holtkamper Pack-N-Go Systeem (upgrade pakket). U hoeft de tent trailer niet eerst uit te vouwen. Op de oprit, maar ook onderweg, heeft U toegang tot de volledige bagageruimte.

Kampeerdoel: tentgevoel? De Cocoon Modulair past perfect in het plaatje van de sportieve tentkampeerder die wil kamperen in iets bijzonders. Van buiten een prachtige tent, van binnen een comfortabel en knus onderkomen compleet met geïsoleerd lattenbodembed en een mug- tocht- en vochtvrij kuipgrondzeil. Klaar om te Cocoonen ! Achter U auto is de Cocoon een stoere maar lichte tent trailer , die U onderweg dankzij zijn compacte vorm maar nauwelijks terugvindt in uw autospiegels.

De elementen de baas? Rondom deze Cocoon vindt U altijd wel een plekje in de schaduw onder de grote luifel. Het Holtkamper ECO tentdoek houdt dankzij haar ultieme zonnereflectie de Cocoon van binnen koel. Ventileren doet U via alle muskietengaas vensters. De vensters zijn stuk voor stuk uitgerust met een handig uit te spannen luik die de zon of onverwachte regen buiten houdt. U kunt de ventilatie traploos regelen, van binnenuit! Dus niet in nachtkleding naar buiten als het te koel wordt.

Het Membrane Airco system? De Cocoon is voorzien van een uniek systeem voor ventilatie, isolatie: het Holtkamper Membrane Airco system. Een systeem waar U nooit meer zonder wilt. Bij hitte (boven de 30 graden) zet U het dak open en stroomt de hete lucht de tent uit; de koelere lucht kan direct naar binnen. Tegelijkertijd krijgt de zon niet de kans de lucht in de tent opnieuw te verwarmen. Bij normale weersomstandigheden doet U helemaal niks! Het Membrane Airco system doet automatisch zijn werk. Tussen de twee daklagen bevindt zich een soort 'klimaatkamer'. Bij regen voorkomt de klimaatkamer condens, bij kou houdt de klimaatkamer de warmte vast. Bij warm zomerweer isoleert de klimaatkamer het dak van de binnenruimte, zodat de warme zonnestralen minder snel in de tent doordringen. Een fantastisch systeem dus!

De trailer? Door de unieke compacte constructie is het eigengewicht van de tent trailer een sensatie: ca. 250 kg! Zo’n 500 kg kan bovendien als gewicht in en op de trailer worden geladen! De Cocoon is uiterst compact en waarborgt een volledig uitzicht, naar achteren, over de trailer (ca. 1m hoog). Ook een kleine auto trekt de Cocoon overal mee naartoe!

Weg van de snelweg? Weg van de drukte, weg van de snelweg. Of zelfs weg van de weg. Want dit is voor de Cocoon een koud kunstje. Zijn 14" wielen en zijn unieke steenslag bestendige wagenconstructie laten probleemloos kilometers aan off road terrein achter zich. Voor het zwaardere off road werk, is er (optioneel) de Ultimate Off Road uitvoering.

Alles meenemen? In de Cocoon hebt U ontzettend veel ruimte voor uw bagage: U kunt 1000 liter en 500 kg meenemen! Het grootste deel van de bagage plaatst U onder het opklapbare lattenbodembed. U bergt losse spullen overzichtelijk op in handige vouwkratten. Ook zijn er vele oplossingen voor het meenemen van fietsen! Bovenop de trailer, achteraan de trailer of op de dissel van de trailer. Net hoe het U 't beste uitkomt!

Iedereen kan mee !
In of aan, de Cocoon Modulair, kunnen extra slaapplaatsen worden gecreëerd door:
o Aanritsen van een Kindertent S, L of XL, waardoor 2 tot 3 extra volwaardige slaapplaatsen worden gerealiseerd.
o Aanritsen van een Adventure Tent waardoor 2 tot 3 extra volwaardige slaapplaatsen worden gerealiseerd.
o Plaatsen van een Kidsroom S in de tent, voor 1 slaapplaats voor een kind.

Goed slapen? De Cocoon beschikt over een zeer riant twee-persoons lattenbodembed van 200 x 145 cm, dat aan alle kanten omgeven is door een mug en tochtvrije binnentent gemaakt van
dicht geweven katoen. Het comfortabele Holtkamper Koudschuim matras (upgrade pakket) zorgt voor heerlijke nachten.

Keukens opties? Voor de Cocoon zijn prachtige keukens leverbaar. Het verrijdbare model kunt U overal neerzetten en wordt onderweg, maar ook tijdens het kamperen op de dissel geplaatst, die zich dan onder de luifel bevindt. De Master Class kitchen bevindt zich onder de luifel. De dissel bevindt zich in dat geval aan de achterzijde van de tent. U kunt kiezen uit een prachtig aanbod van Holtkamper kampeerkeukens. De Holtkamper kampeerkeukens vindt U op de Kampeerkeuken pagina.


De Holtkamper Cocoon Modulair in één zin:? Supersnel opzetbaar, zeer licht in gewicht, tentgevoel èn comfort, off road bestendig, geschikt voor het doorkruisen van rivieren, sportief, gepatenteerde constructie, opklapbaar lattenbodembed, zee aan bagageruimte, riante zonne- en regenluifel, mug-, tocht- en vochtdicht kuipgrondzeil, overal ventilatievensters met uit te spannen luiken, grote 14” lichtmetalen (upgrade pakket) wielen, geschikt voor alle (extreme) weersomstandigheden, zeer stormvast, extreem lange levensduur, extreem waardevast.


Voor u gaat kamperen: de workshop.? Uw nieuwe tent trailer wordt geleverd vanuit Emmen. Tijdens een uitgebreide workshop behandelen we alle belangrijke facetten van uw nieuwe tent trailer, zodat u tijdens het kamperen nergens meer vraagtekens bij heeft. U krijgt uitgebreid persoonlijk instructie over het gebruik van de tent trailer en geven we vele tips en adviezen. Onze instructeurs staan volledig tot uw beschikking!

Klik hier voor foto's van de nieuwe Holtkamper Cocoon Modulair Tenttrailer/vouwwagen
 

Deel dit bericht via

©2012 Holtkamper Tenttrailers | disclaimer | contact | sitemap
NL DE EN
A A A